President van Israël bezoekt Nederland (2)

26 september 2013

RVD, nr. 248: De president van Israël, Shimon Peres, brengt van 29 september tot en met 2 oktober 2013 een officieel bezoek aan Nederland. Het bezoek bevestigt de goede betrekkingen tussen Nederland en Israël.

Op dinsdag 1 oktober verwelkomt Zijne Majesteit de Koning de president op Paleis Noordeinde. Minister-president Rutte ontvangt de Israëlische president op het Catshuis. Aansluitend houdt de president tijdens zijn bezoek in de plenaire zaal van de Eerste Kamer een toespraak voor leden van de Eerste en Tweede Kamer. 's Avonds bieden Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima op Paleis Noordeinde een diner aan.

Op zondag 29 september brengt de president een bezoek aan de Hollandsche Schouwburg  en de Portugese Synagoge. De Hollandsche Schouwburg werd tijdens de Tweede Wereldoorlog gebruikt als een deportatieplaats voor joden. Nu is het gebouw een monument ter nagedachtenis van de slachtoffers. Maandag 30 september brengt hij onder andere een bezoek aan het Vredespaleis. Op 2 oktober eindigt het bezoek.