Prinses Beatrix bij opening tentoonstelling over woestijnwonder Petra in Jordanië

10 september 2013

RVD, nr. 222: Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden is dinsdagavond 8 oktober 2013 aanwezig bij de opening van de tentoonstelling ‘Petra. Wonder in de woestijn’ in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden.

Naast Prinses Beatrix zijn ook aanwezig H.K.H. Prinses Sumaya bint El Hassan van Jordanië, vice-directeur van de Raad van Toezicht van het Jordan Museum en H.K.H. Prinses Dana Firas van Jordanië, voorzitter van de Raad van Bestuur van de Petra National Foundation.

Op de tentoonstelling is onder andere veel gedetailleerd beeldhouwwerk te zien van de uit rotsen gehouwen woestijnstad Petra in Jordanië. Levensgrote beelden,  sierlijk bewerkte zuilen en reliëfs met dieren- en plantenmotieven, portretten van goden  en godinnen staan opgesteld in de tentoonstellingsruimte, net als foto's van de stad zelf. Daarnaast zijn er fresco's te zien, fijn beschilderd aardewerk en een 3D-installatie die delen van de tweeduizend jaar oude stad laat herrijzen. Zo maken bezoekers kennis met de oorspronkelijke bouwers en bewoners van de stad, de Nabateeërs, hun kunst, cultuur en religie.

Sinds 1985 staat Petra op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

De tentoonstelling is geopend van 9 oktober 2013 tot en met 23 maart 2014.