Koningin opent Centrum voor Onderwijsexcellentie University College Roosevelt

5 augustus 2014

Hare Majesteit Koningin Máxima verricht op woensdag 3 september in Middelburg de opening van het nieuwe Centrum voor Onderwijsexcellentie van University College Roosevelt. Dit centrum stelt zich tot doel de expertise op het gebied van onderwijsexcellentie bij onderwijsinstellingen in Zeeland te vergroten. Zij doet onder meer door het bundelen van verschillende initiatieven en het doen van onderzoek.

Er bestaat al veel kennis over de factoren die bijdragen aan excellentie. Spil in het Centrum voor Onderwijsexcellentie wordt een hoogleraar die in speciale academische cursussen en masterclasses deze kennis met onderwijsbestuurders en leerkrachten uit het primair, voortgezet en beroepsonderwijs gaat delen. Daarnaast zullen ook lezingen voor een groot publiek worden georganiseerd.

Het nieuwe Centrum past in een traditie van University College Roosevelt, dat al jaren samen met het Derek Bok Center van Harvard University een Center for Excellence in Teaching and Learning heeft. Tien jaar geleden was Koningin Beatrix aanwezig bij de officiële opening van University College Roosevelt.

RVD, nr. 222