Prinses Beatrix krijgt voorstelling aangeboden door het Koninklijk Conservatorium

10 februari 2014

RVD, nr. 31: Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden krijgt vrijdagavond 14 maart 2014 een voorstelling ‘Royaal Talent voor Prinses Beatrix’ aangeboden door het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Met de voorstelling wil het conservatorium Prinses Beatrix bedanken voor haar inzet op het gebied van de kunst, en in het bijzonder voor de muziek en dans, tijdens haar koningschap. De voorstelling, uitgevoerd door de leerlingen van de School voor Jong Talent, bevat muziek, dans en beeldende kunst.

Leerlingen van de School voor Jong Talent © Koninklijk Conservatorium

Het programma van de voorstelling wordt uitgevoerd door circa 170 leerlingen in de leeftijd van 10 tot 18 jaar van de School voor Jong Talent. De muziekleerlingen Jong KC spelen in diverse muziekensembles waarbij ze worden afgewisseld of aangevuld door de dansers van de Dansvakopleiding. De leerlingen beeldende kunst verzorgen de visuele vormgeving tijdens de changementen.

De School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium biedt talent de mogelijkheid een dansvakopleiding of een voorbereidende vakopleiding in muziek of beeldende kunst en vormgeving binnen één school te combineren met regulier onderwijs. De school is onderdeel van de Hogeschool der Kunsten en bestaat uit een basisschool (groep 7 en groep 8) en een havo/vwo school.