Koning Willem-Alexander bezoekt Stichting SchuldHulpMaatje Midden-Delfland

16 januari 2014

RVD, nr. 13: Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander bezoekt dinsdagochtend 4 februari Stichting SchuldHulpMaatje Midden Delfland in Maasland.

SchuldHulpMaatje bestaat sinds 2010 en is een landelijk netwerk van lokale vrijwilligersorganisaties dat mensen helpt die in financiële problemen zijn geraakt. Het betreft een initiatie van kerken en andere maatschappelijke organisaties in Nederland. SchuldHulpMaatjes zijn professioneel getrainde vrijwilligers, die mensen helpen bij het op orde brengen van hun administratie en financiën. Zij nemen niet de plaats in van hulpverleningsinstanties, maar bieden ondersteuning en leren deelnemers hoe je een financieel gezond leven kunt leiden.  Er zijn 60 lokale werkgroepen met in totaal 1150 vrijwilligers actief. De Stichting in Midden-Delfland bestaat een jaar en telt twaalf SchuldHulpMaatjes waarvan er vijf recent zijn opgeleid. 

Het Oranje Fonds stelde in 2013 een extra budget ter beschikking voor initiatieven die zich richten op het versterken van de sociaaleconomische kansen van mensen. Het gaat om initiatieven die armoede verminderen óf verlichten. In totaal ontving het Fonds ruim 700 aanvragen van organisaties die een extra investering of uitbreiding voordroegen. Het Fonds besteedde ruim vier miljoen euro aan dit thema. 

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.