Koningin Máxima opent Europese conferentie over cultuureducatie

16 januari 2014

RVD, nr. 16: Hare Majesteit Koningin Máxima houdt donderdag 13 februari een openingswoord bij Quality Now!, een Europese conferentie over de kwaliteit van cultuuronderwijs in de basisschool.

Verder zijn er toespraken van minister Jet Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Stéphan Vincent-Lancrin van de Organisation for Economic Co-operation and Development (OECD). De conferentie vindt plaats in De Bazel in Amsterdam.

De conferentie Quality Now! Arts and cultural education to the next level wordt georganiseerd door het ministerie van OCW, het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA), het Fonds voor Cultuurparticipatie (FCP) en de gemeente Amsterdam. Beleidsmakers, wetenschappers en onderwijsprofessionals van de EU-lidstaten buigen zich over de kwaliteit van het cultuuronderwijs in het primair onderwijs, met bijzondere aandacht voor het belang van een goed schoolleerplan en goede docenten. De thematiek van de conferentie sluit aan bij het beleidsprogramma 'Cultuureducatie met Kwaliteit' van het ministerie van OCW waarbinnen een groot aantal gemeenten en provincies, het LKCA en het FCP uitvoerende partners zijn.

Koningin Máxima is reeds betrokken bij dit onderwerp door het programma 'Kinderen maken muziek' van het Oranjefonds en het Fonds voor Cultuurparticipatie. Dit programma is erop gericht om zoveel mogelijk kinderen met muziek in aanraking te brengen.