Prinses Beatrix bij bijeenkomst In Vrijheid Verbonden

16 januari 2014

RVD, nr. 14: Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden woont dinsdag 28 januari in Utrecht de negende bijeenkomst bij van In Vrijheid Verbonden.

Tijdens deze bijeenkomst presenteren vertegenwoordigers van het Boeddhisme, Hindoeïsme, Jodendom, Christendom en Islam hun droom voor Nederland. Deze presentatie van dromen is een aanvulling op het boek 'Mijn droom voor het land' dat de Koning ontving bij de aanvaarding van zijn ambt.

In Vrijheid Verbonden is een groep mensen die vanuit verschillende religies en levensbeschouwingen samenwerken. Diverse vertegenwoordigers hebben de handen ineen geslagen om zich gezamenlijk te presenteren en zich samen sterk te maken voor de democratie.

De heer Lalbahadoersing, voorzitter stuurgroep In Vrijheid Verbonden: "We willen de rijkdom laten zien van de diverse religieuze en levensbeschouwelijke tradities in Nederland. We hebben respect voor het eigen geluid van een ieder. En we proberen publiekelijk uitdrukking te geven aan gevoelens van waardering."

De eerste presentatie van In Vrijheid Verbonden vond plaats op 15 december 2005 op initiatief van het Nationaal Comité Zilveren Regeringsjubileum Koningin Beatrix in de Dom in Utrecht. De negende presentatie staat in het kader van het 200-jarig bestaan van het Koninkrijk der Nederlanden.