Koning en Koningin bij viering tien jaar Protestantse Kerk in Nederland

14 juli 2014

Hunne Majesteiten Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn op zondagmiddag 14 september aanwezig bij de viering van het tienjarig bestaan van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN). De viering vindt plaats in kerkgebouw De Fontein in Nijkerk.

Het thema van het tienjarig bestaan is 'Vieren en verbinden'. Dit thema sluit aan bij dat van de jaarlijkse startzondag, waarop veel plaatselijke kerken het begin van het nieuwe kerkelijke seizoen vieren. Omdat de viering ook een blik op de toekomst markeert vindt deze plaats in De Fontein, een nieuw kerkgebouw dat in 2011 is gebouwd.

Tijdens de middag preekt dominee Plaisier, de scriba van de generale synode van de Protestantse Kerk (de secretaris-generaal van het landelijk bestuur), over twee Bijbelteksten met het thema verbinden. Daarnaast zijn er diverse muzikale optredens en worden er korte films vertoond van plaatselijke kerken die de diversiteit van de PKN tonen.

De PKN is op 1 mei 2004 ontstaan vanuit de vereniging van de Nederlandse Hervormde Kerk, de gereformeerde Kerken in Nederland en de Evangelisch-Lutherse Kerk. De Kerk telt 2 miljoen leden, verdeeld over ongeveer 1.600 plaatselijke kerken.

RVD, nr. 213