Prinses Margriet bij End of Season Introdans

16 juni 2014

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden woont zaterdagavond 28 juni in Schouwburg Arnhem de voorstelling END OF SEASON bij van modern balletgezelschap Introdans.

Na het dansseizoen sluit het balletgezelschap het dansseizoen traditiegetrouw af met een parade van balletten: de hoogtepunten uit het repertoire van Introdans.

Op het programma staan onder meer het No Longer Silent van Robert Battle dat voor deze gelegenheid live wordt begeleid door Het Gelders Orkest onder leiding van chef-dirigent Antonello Manacorda. Eveneens te zien zijn balletten van Mauro de Candia, Marco Goecke, Ján Ševčík en Mattia Russo/Diego Tortelli. Van Introdans' medeoprichter en algemeen directeur Ton Wiggers wordt het oorspronkelijke duet Het Debat tijdens deze voorstelling gedanst door 26 dansers. Alle balletten worden tijdens de voorstelling gedanst in zwarte kostuums.

Introdans opgericht in 1971, heeft als missie om de danskunst op hoog niveau te presenteren voor een breed publiek. Als stadsgezelschap van Arnhem danst het gezelschap in de Nederlandse theaters en reist wereldwijd, de ensembles zijn veelvuldig te gast op internationale podia.

Als beschermvrouwe van Introdans hecht Prinses Margriet veel waarde aan het feit dat het gezelschap voorstellingen voor een breed publiek maakt en kwetsbare groeperingen bij zijn activiteiten betrekt.

RVD, nr. 186