Koning bezoekt Vriendendienst Samen Sterk

14 maart 2014

RVD, nr. 63: Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander heeft vrijdagmiddag 14 maart in Zeist een bezoek gebracht aan Vriendendienst Samen Sterk.

Bij dit initiatief van GGZ-organisatie Kwintes zijn vrijwilligers een maatje voor mensen met psychosociale problemen of een psychiatrische achtergrond. De Koning sprak met vertegenwoordigers, vrijwilligers en deelnemers over hun ervaringen.

Sinds 1997 brengt de vriendendienst vrijwilligers en deelnemers bij elkaar om samen activiteiten te ondernemen, onder meer in een wandelclub en een ontmoetingscafé. Doel van het contact is het sociale netwerk van de deelnemers te versterken en daarmee ondersteuning te bieden bij deelname aan de maatschappij.

Koning Willem-Alexander sprak met vertegenwoordigers van de vriendendienst over de werkwijze en de samenwerkingsverbanden in de regio. Aansluitend vertelden vrijwilligers en deelnemers over hun ervaringen met het initiatief.

In 2007 reikte de Koning al een Appeltje van Oranje uit aan Vriendendienst Samen Sterk. Dit is de jaarlijkse prijs van het Oranje Fonds voor sociale initiatieven die op succesvolle wijze mensen samenbrengen.  De prijs bestaat uit een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van €15.000,-.

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.