Koningin Máxima bezoekt “Prins Heerlijk leren en werken in de ouderenzorg” in Tilburg

18 maart 2014

Hare Majesteit Koningin Máxima bracht op dinsdagochtend 18 maart een bezoek aan het samenwerkingsproject “Prins Heerlijk leren en werken in de ouderenzorg” bij Servicecentrum Het Laar in Tilburg.

Het project is een voorbeeld van social innovation, waarover Koningin Máxima dezelfde ochtend een bijeenkomst bijwoonde bij Tilburg University (zie RVD-persbericht nr. 48). 
 
Stichting Buitengewoon leren en werken - Prins Heerlijk, verzorgt al enkele jaren erkende opleidingstrajecten in horeca en detailhandel voor jongeren met leerproblemen. Met de opleidingsmethode, die bestaat uit een individuele, intensief begeleide en praktijkgerichte leerweg,  kunnen jongeren uit het speciaal onderwijs toch een erkend MBO-diploma halen. In 2011 opende Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander in Tilburg een winkel en lunchcafé van Prins Heerlijk, toen een van de eerste deelnemers aan het Oranje Fonds Groeiprogrogramma.
 
In februari 2013 is Prins Heerlijk in samenwerking met drie zorginstellingen in Tilburg en het Koning Willem I College in 's Hertogenbosch gestart met een opleiding in de ouderenzorg. Vandaag ontvingen de eerste leerlingen hun MBO-diploma zorghulp of helpende zorg en welzijn.
 
Koning Máxima feliciteerde de jongeren met hun diploma en sprak met hen en hun begeleiders over hun opleiding en ervaringen. Vervolgens kreeg Koningin Máxima van net gediplomeerde jongeren een rondleiding langs hun werkplekken in Servicecentrum Het Laar. Jongeren in opleiding gaven uitleg over de werkzaamheden en het leertraject in het restaurant, de winkel, de afdeling voor dementerende ouderen en in de lesruimte.