Koningin Máxima bij virtuele slotbijeenkomst F€mpower Your Growth Program 2020

Hare Majesteit Koningin Máxima woont donderdagochtend 10 december online de slotbijeenkomst ‘Take aways and learnings’ bij van het F€mpower Your Growth Program 2020. Dit is een samenwerkingsproject van ABN AMRO, ING, Rabobank, FMO, Better Future en The Next Women. Het programma richt zich op het stimuleren van vrouwelijk ondernemerschap en betere toegang tot financiering voor vrouwelijke ondernemers. Zowel de ondernemers als bankiers volgen masterclasses om elkaars werelden beter te begrijpen en om groei en ontwikkeling van de ondernemingen bevorderen. Vanwege de coronacrisis was het programma dit jaar volledig digitaal.

Het F€mpower Your Growth Program begon in 2019 als een pilot en werd succesvol geëvalueerd. Het is bestemd voor ondernemingen met een omzet van meer dan 500.000 euro per jaar.

Tijdens deze tweede editie volgden 45 ondernemers en 30 financieel specialisten masterclasses over onderwerpen die beide partijen aangaan, bijvoorbeeld groei en onderhandelen, onbewuste vooroordelen en personal branding. Daarnaast was er een masterclass over het opstellen van een financieel plan en het organiseren van (meerjarige) financiering. Uit de praktijk blijkt dat banken onvoldoende inzicht hebben in specifieke financieringsbehoeftes van vrouwelijke ondernemers. Mentoren stonden de deelnemers bij om de groeivraag van de onderneming te concretiseren.

ABN AMRO, ING, Rabobank, Better Future, FMO en The Next Women zijn een samenwerking aangegaan om de financiële sector beter toegankelijk te maken voor vrouwelijke ondernemers. The Next Women is een netwerk van vrouwelijke ondernemers en investeerders. Better Future begeleidt organisaties bij het bereiken van hun maatschappelijke doelstelling door verbinding te maken met de samenleving. Het doel is om zowel de sociale impact te vergroten als het zakelijk resultaat te bevorderen.

Koningin Máxima, lid van het Nederlands Comité voor ondernemerschap en speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling (UNSGSA) woonde in september 2019 bij FMO een workshop van F€mpower bij.

Het Nederlands Comité voor Ondernemerschap is ingesteld door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat om ondernemerschap te stimuleren. Daarbij richt het Comité zich op versterking van het groeipotentieel van het midden- en kleinbedrijf.

Koningin Máxima zet zich sinds 2009 als UNSGSA wereldwijd in voor veilige en betaalbare toegang tot financiële diensten voor iedereen, met inbegrip van lage inkomensgroepen en kleine en middelgrote bedrijven om de kansen op economische ontwikkeling te verbeteren.

 RVD, nr. 253