Koningin Máxima bij webinar jaarbericht 'Staat van het MKB 2020'

Hare Majesteit Koningin Máxima neemt woensdagmiddag 16 december online deel aan een webinar over het jaarbericht ‘Staat van het MKB 2020’ van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap (Comité). Voorzitter Harold Goddijn overhandigt het jaarbericht virtueel aan staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat. Koningin Máxima is lid van het Comité.

De ‘Staat van het MKB’ wordt voor de vijfde keer uitgebracht. Het is een trendanalyse van het midden- en kleinbedrijf gebaseerd op de meest recente data van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De cijfers en analyses geven meer inzicht in de economische situatie van Nederland. Het Comité geeft op basis hiervan aanbevelingen aan de overheid en ondernemers. Het jaarbericht 2020 is mede gebaseerd op het tussentijds advies ‘Investeren in herstel en groei van het mkb’ dat het Comité op 26 augustus jl. aan het kabinet heeft aangeboden. Dit werd uitgebracht vanwege de impact van de coronacrisis op het mkb en bestaat uit tien maatregelen die zijn verwerkt in drie programma’s; investeren in innovatie en groei, een ondernemende arbeidsmarkt en productiviteitssprong van ondernemers.

Het webinar wordt georganiseerd vanuit een studio van het CBS. Hoofdeconoom Peter Hein van Mulligen van het CBS presenteert de cijfers over het mkb, Harold Goddijn geeft namens het Comité  een korte toelichting op de belangrijkste adviezen uit het jaarbericht en staatssecretaris Mona Keijzer geeft na de digitale aanbieding een reactie. Aansluitend zijn er inhoudelijke bijdragen van Mariëtte Hamer, voorzitter SER, Jacco Vonhof, voorzitter MKB-Nederland en Ronald Kleverlaan, voorzitter van de stichting MKB Financiering.

Het Nederlands Comité voor Ondernemerschap is ingesteld door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat om ondernemerschap in Nederland te stimuleren. Daarbij richt het Comité zich op versterking van het groeipotentieel van het midden- en kleinbedrijf.

RVD, nr. 259