27 maart Bezoek Isala Ziekenhuis Zwolle

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Isala Ziekenhuis, Zwolle

Koning Willem-Alexander bezoekt het Isala Ziekenhuis in Zwolle. Hij spreekt met artsen, medewerkers van het crisis coördinatieteam en leden van de Raad van Bestuur over hoe zij omgaan met de crisissituatie ontstaan door het coronavirus (COVID-19).

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Rotapool / Patrick van Katwijk
Koning Willem-Alexander spreekt met deskundigen over de triage-tent bij het Isala Ziekenhuis in Zwolle.

De Koning spreekt verpleegkundigen over de grote impact van het isoleren van de verpleegafdeling op patiënten en familieleden. Ook wordt gesproken over de hoge werkdruk van het zorgpersoneel en het verzorgen van ernstig zieke patiënten. Tijdens het bezoek wordt ook stilgestaan bij hoe ziekenhuizen in de regio samenwerken met Brabantse ziekenhuizen.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Rotapool / Patrick van Katwijk
De Koning spreekt met artsen, medewerkers van het crisis coördinatieteam en leden van de Raad van Bestuur over hoe zij omgaan met de crisissituatie ontstaan door het coronavirus.

Door middel van telefoongesprekken en zo mogelijk werkbezoeken informeren Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zich over de gevolgen van de corona-uitbraak en spreken zij hun steun en waardering uit voor de inzet van zovelen in de bestrijding van de pandemie. In afstemming met de betrokken organisaties worden maatregelen getroffen om de werkbezoeken te kunnen laten plaatsvinden.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Rotapool / Patrick van Katwijk
De Koning spreekt verpleegkundigen over de grote impact van het isoleren van de verpleegafdeling op patiënten en familieleden. Ook wordt gesproken over de hoge werkdruk van het zorgpersoneel en het verzorgen van ernstig zieke patiënten.