28 mei Werkbezoek aan Texel

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Strandpaviljoen Paal 15 en Den Burg

Koningin Máxima spreekt op Texel over de impact van de coronacrisis op de toerismebranche en seizoensgebonden horeca op de Waddeneilanden.

Vergroot afbeelding Koningin Máxima op de veerboot naar Texel
Beeld: ©ANP
Koningin Máxima begon haar werkbezoek aan Texel op de veerboot.

 Op de veerboot naar het eiland wordt zij bijgepraat over de gevolgen van de coronacrisis voor de zogenaamde Waddenveren.

Vergroot afbeelding Koningin Máxima in gesprek in een strandpaviljoen op Texel
Beeld: ©ANP
Koningin Máxima spreekt met burgemeester Michiel Uitdehaag van Texel, burgemeester Ineke van Gent van Schiermonnikoog, tevens voorzitter van het samenwerkingsverband De Wadden, de directeur van de VVV, een vertegenwoordiger van de huisartsen op het eiland en de manager van het Texels Ondernemers Platform.

Bij strandpaviljoen Paal 15 is er een gesprek over wat er nodig is om de anderhalvemetersamenleving vorm te geven. De economie op de Waddeneilanden is voor een groot deel afhankelijk van toerisme. 

In het dorp Den Burg spreekt Koningin Máxima in Hotel de Lindeboom met ondernemers over de impact van de coronamaatregelen op hun bedrijf en hun verwachtingen voor de toekomst.

Ook spreekt Koningin Máxima met een student, begeleider en de directeur van de Texel Academy over dit jonge opleidingsinstituut voor horecapersoneel. De Texel Academy is opgericht om personeelstekorten in de horeca op te vangen en de kwaliteit van personeel te verbeteren. Leerlingen krijgen een erkend diploma en een baangarantie op het eiland. 

Vergroot afbeelding Koningin Máxima wandelend door Den Burg
Beeld: ©ANP
Koningin Máxima sluit het bezoek aan Texel af met een korte rondwandeling door het centrum van Den Burg.

Door gesprekken en werkbezoeken informeren Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zich over de gevolgen van de corona-uitbraak en spreken zij hun steun en waardering uit voor de inzet van iedereen in de bestrijding van de pandemie. In afstemming met de betrokken organisaties worden maatregelen getroffen om de werkbezoeken te kunnen laten plaatsvinden.