29 mei Bezoek aan station Utrecht Centraal en NS

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Utrecht

Koning Willem-Alexander brengt een werkbezoek aan station Utrecht Centraal en NS. Tijdens het bezoek wordt gesproken over de impact van de coronapandemie op het openbaar vervoer. 

Zo spreekt de Koning met trambestuurders, buschauffeurs en machinisten van verschillende vervoersbedrijven over de voorbereidingen op de start van de reguliere dienstregeling en de uitdagingen van de coronamaatregelen voor hun werkzaamheden.

Vergroot afbeelding Koning Willem-Alexander wandelt door toegangpoortje op Utrecht Centraal
Beeld: ©ANP
Koning Willem-Alexander brengt een werkbezoek aan station Utrecht Centraal en NS.

De Koning spreekt met bestuurders en directieleden van NS en de stationsmanager van Utrecht Centraal over de gevolgen van de coronacrisis voor o.a. de dienstregeling en voor de voorzieningen op stations. Aansluitend wordt met verschillende organisaties uit o.a. de openbaarvervoerssector, overheid en het hoger onderwijs gesproken over de opgaven voor het openbaar vervoer voor de komende periode en het huidige en toekomstige reizigersgedrag.

Vergroot afbeelding Koning Willem-Alexander in gesprek met NS-medewerkers
Beeld: ©ANP
Koning Willem-Alexander brengt een werkbezoek aan station Utrecht Centraal en NS.

Door telefoongesprekken en zo mogelijk werkbezoeken informeren Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zich over de gevolgen van de corona-uitbraak en spreken zij hun steun en waardering uit voor de inzet van zovelen in de bestrijding van de pandemie. In afstemming met de betrokken organisaties worden maatregelen getroffen om de werkbezoeken te kunnen laten plaatsvinden.

Vergroot afbeelding Koning Willem-Alexander bezoekt Utrecht Centraal
Beeld: ©ANP
Koning Willem-Alexander brengt een werkbezoek aan station Utrecht Centraal en NS.