02 juni Bezoek aan crisisorganisatie gemeente Apeldoorn

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Apeldoorn

Koning Willem-Alexander bezoekt de gemeente Apeldoorn. Het bezoek staat in het teken van de gevolgen van de corona-uitbraak op de gemeentelijke organisatie en dienstverlening, zoals de uitvoering van het noodpakket voor ZZP-ers en de behandeling van het extra beroep op de bijstand.

Vergroot afbeelding Koning op werkbezoek in de gemeente Apeldoorn
Beeld: ©Gemeente Apeldoorn / Rob Voss
Koning Willem-Alexander bezoekt de gemeente Apeldoorn.

De Koning spreekt met medewerkers van verschillende onderdelen van de crisisorganisatie van de gemeente over hoe zij o.a. de reguliere dienstverlening richting inwoners hebben vormgegeven, hoe bijvoorbeeld onderwijs en de zorg voor dak- en thuislozen zo veel en goed mogelijk doorgang heeft kunnen vinden en over hoe de lokale besluitvorming verloopt nu fysiek vergaderen niet mogelijk is. Ook wordt er gesproken over de ondersteuning voor lokale en regionale bedrijven.

Vergroot afbeelding De Koning en de burgemeester van Apeldoorn
Beeld: ©Gemeente Apeldoorn / Rob Voss
Het bezoek staat in het teken van de gevolgen van de corona-uitbraak op de gemeentelijke organisatie en dienstverlening, zoals de uitvoering van het noodpakket voor ZZP-ers en de behandeling van het extra beroep op de bijstand.
Vergroot afbeelding De Koning in gesprek met medewerkers van de gemeente Apeldoorn
Beeld: ©Gemeente Apeldoorn / Rob Voss
De Koning spreekt met medewerkers van verschillende onderdelen van de crisisorganisatie van de gemeente.

Afsluitend spreekt de Koning een medewerker van de gemeente en een horecaondernemer over de inrichting van de terrassen en de buitenruimte in de binnenstad.

Door telefoongesprekken en zo mogelijk werkbezoeken informeren Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zich over de gevolgen van de corona-uitbraak en spreken zij hun steun en waardering uit voor de inzet van zovelen in de bestrijding van de pandemie. In afstemming met de betrokken organisaties worden maatregelen getroffen om de werkbezoeken te kunnen laten plaatsvinden.