09 juni Werkbezoek aan Nederland Isoleert

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Amersfoort

Koning Willem-Alexander brengt een werkbezoek aan Nederland Isoleert in het kader van de energietransitie. Het bedrijf richt zich op isolatie van bestaande woningen en gebouwen en is onderdeel van energieleverancier Essent.

Vergroot afbeelding Werkbezoek Koning Willem-Alexander aan Nederland Isoleert
Beeld: ©Rotapool / Robin van Lonkhuijsen
Koning Willem-Alexander brengt een werkbezoek aan Nederland Isoleert.

De Koning spreekt met een klantadviseur van Nederland Isoleert en een klant over de impact van COVID-19. Vandaag presenteert de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) een onderzoek dat laat zien dat verduurzaming van woningen vertraging oploopt door de coronacrisis. De Koning is bij een demonstratie van spouwmuurisolatie en krijgt een toelichting op diverse andere isolatiemogelijkheden.

Vergroot afbeelding Koning Willem-Alexander bekijkt een demonstratie van spouwmuurisolatie
Beeld: ©Rotapool / Robin van Lonkhuijsen
Koning Willem-Alexander is aanwezig bij een demonstratie van spouwmuurisolatie.

Ook neemt hij deel aan twee rondetafelgesprekken. Het eerste gesprek gaat over de effecten van COVID-19 op de omschakeling van fossiele brandstoffen naar duurzame energie. Het tweede gesprek richt zich op de kansen en oplossingen voor een ‘groen herstel’ van de energiemarkt na de pandemie.

In gesprekken en door werkbezoeken informeren Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zich over de gevolgen van de coronapandemie en de inzet van maatregelen ter bestrijding van het coronavirus. De werkbezoeken vinden plaats met inachtneming van de geldende richtlijnen.