10 juni Bezoek aan Parnassia Groep Den Haag

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Den Haag

Koningin Máxima bezoekt een locatie van geestelijke gezondheidszorginstelling (GGZ) Parnassia Groep in Den Haag.

Vergroot afbeelding Koningin Máxima in gesprek met medewerkers van Parnassia Groep
Beeld: ©ANP
Koningin Máxima op bezoek bij Parnassia Groep Den Haag.

Zij spreekt met mensen met psychische problemen over de impact van de coronapandemie op henzelf en hun behandeling. Leden van de cliëntenraad vertellen over hun ervaringen met (beeld)bellen, online behandelingen en huisbezoeken. Een voorbeeld is de online behandeling Super Brains. Deze app helpt mensen met ADHD de regie over hun leven te houden.

Vervolgens gaat Koningin Máxima in gesprek met zorgverleners over toekomstperspectieven in de psychiatrie met als uitgangspunt zorg op maat en op afstand. Ook komt het Medisch contactcentrum aan bod, dat 24/7 contact met patiënten en naasten wil houden om direct inhoudelijke zorg te kunnen bieden.

In gesprekken en door werkbezoeken informeren Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zich over de gevolgen van de coronapandemie en de inzet van maatregelen ter bestrijding van het coronavirus. De werkbezoeken vinden plaats met inachtneming van de geldende richtlijnen.