26 juni Avans Hogeschool

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Breda

Koning Willem-Alexander brengt een bezoek aan Avans Hogeschool in Breda. Het bezoek gaat over de impact van de corona-uitbraak op (praktijk)onderwijs in het hbo. 

Vergroot afbeelding Koning Willem-Alexander bezoekt de Avans Hogeschool
Beeld: ©Avans Hogeschool / Ilse Wolf
Koning Willem-Alexander spreekt met docenten en studenten tijdens de rondleiding.

In een organisch lab en in de werkplaats Mechatronica spreekt hij met docenten en studenten over hun ervaringen met online lessen en het weer opstarten van het fysieke onderwijs.

Vergroot afbeelding Koning Willem-Alexander in het laboratorium van de Avans Hogeschool
Beeld: ©Avans Hogeschool / Ilse Wolf
De Koning bezoekt het organisch lab van de Avans Hogeschool.

Ook spreekt de Koning met betrokkenen over de inrichting van het online onderwijs, het toetsen op afstand en de inrichting van praktijkonderwijs met de daarbij horende coronarichtlijnen.

Vergroot afbeelding Koning Willem-Alexander krijgt rondleiding op Avans Hogeschool
Beeld: ©Avans Hogeschool / Ilse Wolf
De Koning laat zich tijdens zijn bezoek aan de Avans Hogeschool onder andere informeren over beperken van studievertraging door de uitbraak van het coronavirus.

Aansluitend wordt gesproken over het lopen van stages en de bestuurlijke dilemma’s waar onderwijsinstellingen tegenaan lopen.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Avans Hogeschool / Ilse Wolf
Koning Willem-Alexander spreekt met medewerkers van Avans over de impact van de corona-uitbraak op (praktijk)onderwijs in het hbo.

In gesprekken en door werkbezoeken informeren Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zich over de gevolgen van de coronapandemie en de inzet van maatregelen ter bestrijding van het coronavirus. De werkbezoeken vinden plaats met inachtneming van de geldende richtlijnen.