01 juli Werkbezoek aan logistiek dienstverlener Dachser

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Waddinxveen

Koning Willem-Alexander brengt een werkbezoek aan logistiek dienstverlener Dachser in Waddinxveen, een door de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) erkend leerbedrijf.

Vergroot afbeelding Koning Willem-Alexander in gesprek in een hal van het bedrijf Dachser
Beeld: ©ANP
Koning Willem-Alexander brengt een werkbezoek aan logistiek dienstverlener Dachser.

SBB heeft door de coronacrisis het actieplan ‘Stages en Leerbanen’ gelanceerd om bedrijven te stimuleren leerplekken aan te bieden zodat (V)MBO studenten werkervaring kunnen opdoen. Volgens SBB zijn zo’n 500.000 (V)MBO studenten, zijinstromers en herintreders op zoek naar een erkend leerbedrijf.

Tijdens een rondleiding spreekt de Koning met studenten en stagebegeleiders over hun ervaringen en praat hij met bijna afgestudeerde studenten en hun begeleiders over ambities en toekomstperspectief.

Vergroot afbeelding Koning Willem-Alexander in gesprek met kantoormedewerkers van Dachser
Beeld: ©ANP
Koning Willem-Alexander brengt een werkbezoek aan logistiek dienstverlener Dachser.

De Koning spreekt ook met vertegenwoordigers van enkele leerbedrijven en de vakopleiding Scheepvaart en Transportcollege over de impact van de coronacrisis op de stagebegeleiding en de opleiding van de studenten. Het tweede gesprek gaat over beleidsontwikkeling op zowel Rijks- als sectoraal en regionaal niveau om de jeugdwerkloosheid vanwege de coronacrisis aan te kunnen pakken.

In gesprekken en door werkbezoeken informeren Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zich over de gevolgen van de coronapandemie en de inzet van maatregelen ter bestrijding van het coronavirus. De werkbezoeken vinden plaats met inachtneming van de geldende richtlijnen.