29 oktober Werkbezoek HMC Westeinde

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Den Haag

Koning Willem-Alexander brengt een werkbezoek aan Haaglanden Medisch Centrum (HMC) Westeinde. Het bezoek staat in het teken van de actuele behandeling van COVID-19-patiënten op de afdelingen Longgeneeskunde, Interne Geneeskunde en Radiologie en de werkwijze van de crisisstructuur COVID-19.

Vergroot afbeelding Koning in gesprek met 2 mannen naast een scanapparaat in het ziekenhuis.
Beeld: ©Rotapool / Patrick van Katwijk
Koning Willem-Alexander bezoekt de afdeling radiologie van het HMC Westeinde.

De Koning spreekt met de voorzitter Raad van Bestuur HMC over de ontwikkelingen in het ziekenhuis bij de behandeling van patiënten. Op de COVID- en radiologie-afdelingen spreekt Koning Willem-Alexander met artsen, verpleegkundigen en laboranten. Met het Outbreak Management Team HMC wordt tot slot gesproken over de crisisstructuur COVID-19.

Vergroot afbeelding Koning in de gang van een ziekenhuis in gesprek met meerdere mensen. Zij dragen allen mondkapjes.
Beeld: ©Rotapool / Patrick van Katwijk
Koning Willem-Alexander laat zich informeren over de ontwikkelingen in het ziekenhuis bij de behandeling van patiënten met COVID-19.

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima spreken per telefoon, in videogesprekken en waar mogelijk tijdens werkbezoeken met betrokkenen over de gevolgen van de coronacrisis en de inzet van zovelen ter bestrijding van de pandemie. Tijdens de werkbezoeken worden de algemeen geldende richtlijnen ter bestrijding van het coronavirus in acht genomen.