23 november Koning bezoekt Diergaarde Blijdorp

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Diergaarde Blijdorp, Rotterdam

Koning Willem-Alexander bezoekt Diergaarde Blijdorp in Rotterdam. Het werkbezoek staat in het teken van de gevolgen van de corona-uitbraak voor onderzoeks- en fokprogramma’s.

Dierentuinen, natuurorganisaties en onderzoekers werken wereldwijd samen in internationale onderzoeks- en fokprogramma’s om dierenpopulaties gezond te houden. Dit doen zij onder meer door middel van het European Endagered Species Programme (EEP) van de European Association of Zoos and Aquaria (EAZA).

Dierentuinen hebben hun inkomsten terug zien lopen als gevolg van sluitingen of beperkte bezoekmogelijkheden. Diverse programma’s zijn daardoor sinds de uitbraak van het coronavirus afgeschaald of (tijdelijk) stopgezet.

Vergroot afbeelding Koning bezoekt olifantenverblijf in Diergaarde Blijdorp.
Beeld: ©Rotapool / Patrick van Katwijk
Tijdens een wandeling door Diergaarde Blijdorp bezoekt Koning Willem-Alexander het verblijf van de Aziatische olifanten.

Koning Willem-Alexander bezoekt de verblijven van de kleine (rode) panda’s en de Aziatische olifanten en het natuurbehoudscentrum. De Koning spreekt met o.a. verzorgers over de invloed van de coronapandemie op het behoud van bedreigde diersoorten, de ondersteuning van natuurbehoudsprojecten in landen van herkomst en de samenwerking tussen dierentuinen en natuurbehoudsorganisaties. Met enkele bestuurders van dierentuinen en de EAZA en onderzoekers spreekt de Koning onder meer over de internationale initiatieven die zijn ontstaan om langetermijnschade aan dierenwelzijn en natuurbehoud te voorkomen.

Vergroot afbeelding Koning kijkt buiten naar dieren in Diergaarde Blijdorp.
Beeld: ©Rotapool / Patrick van Katwijk
Koning Willem-Alexander bij het verblijf van de kleine rode panda’s.

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima spreken per telefoon, in videogesprekken en waar mogelijk tijdens werkbezoeken met betrokkenen over de gevolgen van de coronacrisis en de inzet van zovelen ter bestrijding van de pandemie. Tijdens het werkbezoek zijn de algemeen geldende richtlijnen ter bestrijding van het coronavirus in acht genomen.