14 januari Digitaal werkbezoek 113 Zelfmoordpreventie

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Den Haag

Koning Willem-Alexander brengt vandaag een virtueel werkbezoek aan 113 Zelfmoordpreventie. De Koning spreekt met onderzoekers en kwartiermakers over recente onderzoeken van 113, suïcidepreventieprogramma’s en hulpverlening. In de verschillende gesprekken komt de impact van de coronapandemie aan bod.

Vergroot afbeelding Mevrouw in callcenter videobelt met Koning.
Beeld: ©ANP / Koen van der Weel
Koning Willem-Alexander spreekt met hulpverleners en vrijwilligers bij 113 Zelfmoordpreventie.

Het werkbezoek wordt afgesloten met een gesprek met hulpverleners en vrijwilligers die telefonisch en via chat mensen die hulp zoeken te woord staan. In 2020 voerde 113 Zelfmoordpreventie meer dan 113.000 telefoon- en chatgesprekken met mensen die hulp nodig hadden.
Naast de hulplijn biedt de stichting onder meer kosteloze anonieme therapie en scholing aan professionals. Ook wordt er wetenschappelijk onderzoek verricht.

Vergroot afbeelding Meneer videobelt met Koning.
Beeld: ©ANP / Koen van der Weel
Koning Willem-Alexander videobelt met hulpverleners en vrijwilligers die telefonisch en via chat mensen die hulp zoeken te woord staan.

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima spreken per telefoon, in videogesprekken en waar mogelijk tijdens werkbezoeken met betrokkenen over de gevolgen van de coronacrisis en de inzet van zovelen ter bestrijding van de pandemie.

Praten over zelfmoordgedachten kan anoniem: chat via www.113.nl, bel 113 of bel gratis 0800-0113.