20 januari Gesprek over impact coronapandemie op de digitale infrastructuur

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Den Haag

Koning Willem-Alexander videobelt met Stichting Digitale Infrastructuur Nederland en vertegenwoordigers en organisaties die zich tijdens de coronacrisis inzetten om maatschappij en economie digitaal draaiende te houden.

Vergroot afbeelding Koning Willem-Alexander videobelt over digitale infrastructuur
Beeld: ©Stichting Digitale Infrastructuur Nederland
Koning Willem-Alexander videobelt met Stichting Digitale Infrastructuur Nederland.

Tijdens de videogesprekken wordt ingegaan op de bedreigingen van en de kansen voor de Nederlandse digitale infrastructuur en de effecten van de versnelde digitale transformatie. Er wordt gesproken over de uitdagingen waar de sector door de coronacrisis mee te maken heeft gekregen. Zo nam bijvoorbeeld door thuiswerken, thuiswinkelen en videobellen het internetgebruik met tien procent toe.

Vergroot afbeelding Koning Willem-Alexander videobelt over digitale infrastructuur
Beeld: ©RVD
Videoconferentie met Koning Willem-Alexander over de digitale infrastructuur.

Ook wordt gesproken over de relatie tussen economische weerbaarheid, digitalisering en een goede digitale infrastructuur. Afsluitend spreekt de Koning met vertegenwoordigers van sectoren die in toenemende mate van de digitale infrastructuur afhankelijk zijn geworden, zoals het onderwijs, de zorg en de logistiek.

Vergroot afbeelding Koning Willem-Alexander videobelt over digitale infrastructuur
Beeld: ©RVD
Videoconferentie met Koning Willem-Alexander over de digitale infrastructuur.

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima spreken per telefoon, in videogesprekken en waar mogelijk tijdens werkbezoeken met betrokkenen over de gevolgen van de coronacrisis en de inzet van zovelen ter bestrijding van de pandemie.