28 januari Digitaal werkbezoek aan woonzorglocatie Lindendael van Omring

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Hoorn

Koning Willem-Alexander brengt een digitaal werkbezoek aan woonzorglocatie Lindendael in Hoorn, onderdeel van zorgorganisatie Omring. Het bezoek staat in het teken van de impact van de tweede coronagolf op de bewoners, medewerkers en vrijwilligers van Omring en Lindendael. De Koning bracht in april 2020 ook een bezoek aan de woonzorglocatie.

Vergroot afbeelding Medewerker van Lindendael in gesprek met Koning Willem-Alexander
Beeld: ©Omring
Een medewerker van Lindendael in gesprek met Koning Willem-Alexander.

De Koning videobelt met het crisisteam over de coronamaatregelen voor bewoners en medewerkers, de beperkingen voor bezoek en de huidige stand van zaken bij Omring. Met medewerkers van Lindendael wordt gesproken over de gevolgen van het coronavirus voor de woonzorglocatie, de overeenkomsten en verschillen tussen de eerste en de huidige golf en de verwachtingen voor het vaccineren tegen het coronavirus. Op 28 januari start de vaccinatie van cliƫnten van Lindendael.

Vergroot afbeelding Koning videobelt met medewerkers van Lindendael
Beeld: ©RVD
De Koning videobelt met medewerkers van Lindendael.

Vervolgens videobelt de Koning met wijkverpleegkundigen en verzorgenden over o.a. de zorg voor mensen met dementie en over de inzet van e-health en zorg op afstand. Afsluitend is een gesprek over de COVID-19 afdeling van Omring in het Dijklander Ziekenhuis in Hoorn. Deze afdeling voor de uitbraak van het coronavirus gebruikt als herstelafdeling en is nu ingericht voor mensen met corona die ontslagen zijn uit het ziekenhuis of niet in het ziekenhuis hoeven worden opgenomen.