11 februari Bezoek Montaigne Lyceum

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Den Haag

Koning Willem-Alexander bezoekt het Montaigne Lyceum in de wijk Ypenburg in Den Haag. De Koning spreekt met leraren en leerlingen over de effecten van de coronapandemie en de lockdown op het voortgezet onderwijs.

Vergroot afbeelding Koning aan tafel met mensen
Beeld: ©Montaigne Lyceum / Rita van de Poel
De Koning spreekt met leraren en leerlingen over de effecten van de coronapandemie en de lockdown op het voortgezet onderwijs.

De Koning bezoekt een praktijkles biologie van leerlingen uit 4 mavo en spreekt met de docent en leerlingen over de opzet van practica tijdens de pandemie. Daarna bezoekt hij een les wiskunde en vertellen leerlingen uit 5 havo hoe zij zich voorbereiden op het eindexamen. Vervolgens sluit de Koning aan bij een online les Frans en wordt gesproken over de omwenteling naar onderwijs op afstand. Ook vertellen leerlingen uit vmbo-kader en andere eindexamenklassen over hun ervaringen met het onderwijs tijdens corona en de gevolgen voor henzelf en hun voorbereiding op het eindexamen.

Vergroot afbeelding Koning staat bij leerlingen
Beeld: ©Montaigne Lyceum / Rita van de Poel
Leerlingen uit eindexamenklassen vertellen over hun ervaringen met het onderwijs tijdens corona en de gevolgen voor henzelf en hun voorbereiding op het eindexamen.

Afsluitend spreekt de Koning met leraren en ondersteunend personeel over de effecten die de pandemie en de lockdown hebben op de vormgeving en de kwaliteit van het onderwijs, de veiligheid van medewerkers en de motivatiedip bij leerlingen, voornamelijk in online klassen. Daarnaast komen de uitdagingen rondom een heropening van de school op anderhalve meter afstand ter sprake.

Vergroot afbeelding Koning staat met vrouw in klaslokaal
Beeld: ©Montaigne Lyceum / Rita van de Poel
De Koning spreekt met leraren en ondersteunend personeel over de effecten die de pandemie en de lockdown hebben op het onderwijs.
Vergroot afbeelding Koning zit met mensen in klaslokaal
Beeld: ©Montaigne Lyceum / Rita van de Poel
De uitdagingen rondom een heropening van de school op anderhalve meter afstand komen ter sprake.

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima spreken per telefoon, in videogesprekken en waar mogelijk tijdens werkbezoeken met betrokkenen over de gevolgen van de coronacrisis en de inzet van zovelen ter bestrijding van de pandemie. Tijdens het werkbezoek zijn de algemeen geldende richtlijnen ter bestrijding van het coronavirus in acht genomen.

Bekijk op YouTube een impressie van het bezoek, gefilmd door een leerling van het Montaigne Lyceum.