04 maart Digitaal werkbezoek Karakter

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Paleis Huis ten Bosch, Den Haag

Koningin Máxima brengt een digitaal werkbezoek aan Karakter, een academisch centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie. Bij Karakter kunnen kinderen in de leeftijd van nul tot achttien jaar terecht voor diagnostiek en behandeling van complexe psychiatrische problematiek.

Vergroot afbeelding Mevrouw videobelt met Koningin.
Beeld: ©Karakter
Koningin Máxima spreekt tijdens het werkbezoek aan Karakter onder andere met een kinder- en jeugdpsychiater.

Betrokkenen, waaronder een hoogleraar klinische kinder- en jeugdpsychiatrie, een arts in opleiding en de voorzitter van de ouderraad van Karakter, spreken met Koningin Máxima over o.a. de inzet van Karakter op een combinatie van zorg, opleidingen wetenschappelijk onderzoek. Zorgvernieuwing speelt hierbij een belangrijke rol. Koningin Máxima spreekt ook met twee jongeren over hun eigen ervaringen en hun behandelaars lichtten de aanpak van Karakter toe.

Vergroot afbeelding Mevrouw videobelt met Koningin.
Beeld: ©Karakter
Koningin Máxima spreekt tijdens het werkbezoek aan Karakter onder andere met de voorzitter van de Raad van Bestuur.

Vervolgens spreekt Koningin Máxima een kinder- en jeugdpsychiater, een behandelaar en ouders van jonge kinderen met een psychische kwetsbaarheid over het Centrum Jong Kind. In dit centrum worden jonge kinderen tot acht jaar met problemen in de ontwikkeling, zoals autisme, onderzocht en behandeld. Ook wordt in de gesprekken ingegaan op de uitdagingen die de uitbraak van het coronavirus met zich hebben meegebracht.

Vergroot afbeelding Screenshot van videoconferentie met Koningin Máxima.
Beeld: ©RVD
Koningin Máxima tijdens het digitale werkbezoek aan Karakter, academisch centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie met 12 vestigingen in Midden- en Oost-Nederland.

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima spreken per telefoon, in videogesprekken en waar mogelijk tijdens werkbezoeken met betrokkenen over de gevolgen van de coronacrisis en de inzet van zovelen ter bestrijding van de pandemie.

Vergroot afbeelding Meneer videobelt met Koningin.
Beeld: ©Karakter
Koningin Máxima spreekt tijdens het werkbezoek aan Karakter onder andere met een kinder- en jeugdpsychiater.