11 maart Digitaal werkbezoek aan Amsterdam UMC

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Amsterdam

Koningin Máxima brengt een digitaal werkbezoek aan Amsterdam UMC. Het werkbezoek staat in het teken van de diverse (medische) onderzoeken die sinds het uitbreken van het coronavirus in Nederland zijn gestart.

Vergroot afbeelding Koningin Máxima zichtbaar via laptop.
Beeld: ©Amsterdam UMC / Mark van den Brink
Koningin Máxima tijdens het digitale werkbezoek aan Amsterdam UMC.

Koningin Máxima wordt bijgepraat door artsen en wetenschappers over de meest recente ontwikkelingen binnen COVID-19-onderzoek. Sinds het uitbreken van de coronapandemie hebben o.a. de Universitair Medische Centra in Nederland (gezamenlijk) honderden onderzoeken gestart om onder meer inzicht te krijgen in het virus, het ziekteverloop, de behandelingen en voor de ontwikkeling van vaccins.

Vergroot afbeelding Screenshot van videobellende Koningin met anderen.
Beeld: ©RVD
Koningin Máxima spreekt met artsen en wetenschappers in een digitaal werkbezoek.

Vervolgens vertellen diverse wetenschappers over veelbelovende onderzoeken op het gebied van infectieziekten, virologie en mentale gezondheid en de wisselwerking tussen onderzoek en de klinische praktijk. Tot slot spreekt Koningin Máxima met betrokkenen over onderzoeken die gericht zijn op de sociaal-maatschappelijke gevolgen van de coronapandemie.

Vergroot afbeelding Screenshot van videobellende Koningin met anderen.
Beeld: ©RVD
Koningin Máxima laat zich over recente (medische) onderzoeken informeren door diverse wetenschappers.

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima spreken per telefoon, in videogesprekken en waar mogelijk tijdens werkbezoeken met betrokkenen over de gevolgen van de coronacrisis en de inzet van zovelen ter bestrijding van de pandemie. Tijdens het werkbezoek zijn de algemeen geldende richtlijnen ter bestrijding van het coronavirus in acht genomen.