16 maart Bezoek aan Nederlands Dans Theater

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Den Haag

Koningin Máxima bezoekt Nederlands Dans Theater (NDT) in Den Haag. Er wordt gesproken over hoe het dansgezelschap zich tijdens de coronapandemie staande houdt en werkt aan behoud van kwaliteit, interessante online programmering en publieksbereik.

Vergroot afbeelding Koningin bekijkt dansles.
Beeld: ©Rotapool / Patrick van Katwijk
Koningin Máxima wordt door Emily Molnar, de artistiek directeur van het Nederlands Danstheater, rondgeleid langs een dansles.

Optredens in binnen- en buitenland zijn vanwege de coronapandemie sinds een jaar niet of nauwelijks meer mogelijk. Hierdoor heeft NDT nieuwe wegen gezocht om dans te kunnen tonen en publiek te kunnen bereiken, zoals filmregistraties en livestreams van dansproducties.

Vergroot afbeelding Kringgesprek in danszaal.
Beeld: ©Rotapool / Patrick van Katwijk
Koningin Máxima in gesprek met medewerkers van het Nederlands Danstheater.

Koningin Máxima spreekt met diverse medewerkers over hun ervaringen tijdens de coronacrisis, de manier waarop zij in deze tijd het hoge niveau vasthouden, hun artistieke visie waarborgen en hun werk tonen. Tijdens een rondleiding bekijkt Koningin Máxima een studio waar dansles wordt gegeven, de kostuum- en decorateliers en het auditorium, waar de techniek- en productieteams van de nieuwe productie ‘mist’ aan het decor werken.

Vergroot afbeelding Koningin Máxima kijkt naar kleding op paspoppen.
Beeld: ©Rotapool / Patrick van Katwijk
Koningin Máxima bezoekt het kostuumatelier van het NDT.

Afsluitend tonen dansers een kort duet en spreken zij met Koningin Máxima over hun ervaringen om op te treden zonder publiek en over hun verwachtingen voor de toekomst.

Vergroot afbeelding Koningin kijkt naar 2 dansers.
Beeld: ©Rotapool / Patrick van Katwijk
Als afsluiting van het bezoek voeren dansers van het NDT een duet op voor Koningin Máxima.