25 maart Online gesprek over impact coronacrisis op penitentiaire inrichtingen

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Evertsoord

Koning Willem-Alexander spreekt online met medewerkers en gedetineerden van Vrouwengevangenis Ter Peel over de impact van de coronacrisis op penitentiaire inrichtingen. De Koning krijgt een virtuele rondleiding door de gevangenis en de personeelsleden en gedetineerden nemen vanuit verschillende ruimten van het complex deel aan de gesprekken.

Vergroot afbeelding Koning op videoscherm in gevangenis.
Beeld: ©DJI
Koning Willem-Alexander krijgt een virtuele rondleiding door een deel van vrouwengevangenis Ter Peel in het Limburgse Evertsoord.

Penitentiair inrichtingswerkers en een sportinstructeur vertellen over hoe zij het afgelopen jaar hebben ervaren en de gevolgen van de coronamaatregelen voor de omgang met gedetineerden. Ook spreekt de Koning met verpleegkundigen over onder andere het afnemen van coronatesten, de verwachtingen voor het vaccineren en over psychische begeleiding in tijden van corona.

Een aantal gedetineerden vertelt over de impact van de coronamaatregelen op hun dagelijkse leven in de gevangenis. Zo mogen zij maximaal één bezoeker per keer ontvangen en konden de ouder-kind activiteiten pas recent weer worden opgestart. Afsluitend spreekt de Koning met de directie en de Commissie van Toezicht over de inspanningen om alle betrokkenen veilig en humaan door de coronatijd te helpen.

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima spreken per telefoon, in videogesprekken en waar mogelijk tijdens werkbezoeken met betrokkenen over de gevolgen van de coronacrisis en de inzet van zovelen ter bestrijding van de pandemie.