06 april Online werkbezoek impact coronacrisis op mentale gezondheid

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Paleis Huis ten Bosch, Den Haag

Koningin Máxima spreekt online met onderzoekers, psychiaters, een huisarts en met MIND over de effecten van de coronacrisis op de mentale gezondheid van Nederlanders. MIND is een organisatie die zich inzet om psychische problemen te voorkomen.

Vergroot afbeelding Screenshot van videocall met Koningin.
Beeld: ©RVD
Koningin Máxima spreekt online met onderzoekers, psychiaters, een huisarts en vertegenwoordigers van MIND over mogelijke psychische gevolgen van de coronacrisis.

Met betrokkenen spreekt Koningin Máxima over onder meer het psychisch welbevinden van kinderen en jongeren in deze coronatijd. Sinds het uitbreken van de pandemie groeit de groep jongeren met mentale klachten.

Vergroot afbeelding Koningin Máxima te zien op laptopscherm.
Beeld: ©Amsterdam UMC / Elmer Bets
Koningin Máxima gaat online in gesprek over de gevolgen van de coronacrisis op de mentale gezondheid van Nederlanders.

Ook spreekt Koningin Máxima met onderzoekers over de ontwikkelingen in het welbevinden van Nederlanders sinds de start van de coronacrisis, over mentale veerkracht en over de trends met betrekking tot zorgvragen in de geestelijke gezondheidszorg en de behandeling hiervan.

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima spreken per telefoon, in videogesprekken en waar mogelijk tijdens werkbezoeken met betrokkenen over de gevolgen van de coronacrisis en de inzet van zovelen ter bestrijding van de pandemie.