14 april Online gesprek over toenemend aantal coronabesmettingen en vaccinatieprogramma op Curaçao

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Den Haag

Koning Willem-Alexander spreekt online met gouverneur George-Wout van Curaçao, met het hoofd van de afdeling epidemiologie en onderzoek van het departement Geneeskunde & Gezondheidszaken, met de verantwoordelijke voor de vaccinatiecampagne op Curaçao en met de directeur van het Curaçao Medical Center over het toenemende aantal coronabesmettingen en het vaccinatieprogramma op het eiland.

Vergroot afbeelding Koning Willem-Alexander in een online gesprek
Beeld: ©Kgcur
Koning Willem-Alexander spreekt online over het toenemende aantal coronabesmettingen en het vaccinatieprogramma op Curaçao.

De afgelopen maanden is de verspreiding van het coronavirus en de druk op het ziekenhuis op Curaçao sterk toegenomen. Om de uitbraak in te dammen wordt ingezet op het opschalen van het vaccinatieprogramma. De ambitie is om in tien dagen 85% van de volwassen bevolking de eerste prik van een vaccin te bieden. Ook op Bonaire en Aruba is de verspreiding van het coronavirus sterk toegenomen.

Vergroot afbeelding Koning Willem-Alexander in een online gesprek.
Beeld: ©Kgcur
Er wordt gesproken over hoe er met de huidige uitbraak wordt omgegaan.

Tijdens de videogesprekken wordt gesproken over hoe er met de huidige uitbraak wordt omgegaan en de voortgang van het vaccinatieprogramma.