15 april Digitaal werkbezoek aan Stichting Xtra

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Den Haag

Koning Willem-Alexander brengt een digitaal werkbezoek aan Stichting Xtra in Den Haag. Xtra is opgericht om te zorgen dat welzijnsprofessionals zich volledig kunnen focussen op de mensen die hun hulp nodig hebben.

Vergroot afbeelding Screenshot van videogesprek met Koning.
Beeld: ©VZN
Koning Willem-Alexander brengt een digitaal werkbezoek aan de stichting Xtra uit Den Haag.

De Koning gaat met jongeren en professionals die hen ondersteunen in gesprek over jongerenwelzijn tijdens de coronapandemie en over de vraag hoe de verschillende organisaties hulp bieden. Zo komen het reguliere jongerenwerk, het werk van schulddienstverleners van het Jongeren Informatie Punt en het werk van Loket voor Jonge Moeders aan bod.

Vergroot afbeelding Koning via videoverbinding in gesprek met man.
Beeld: ©Xtra
Koning Willem-Alexander spreekt met betrokkenen van Restaurant Parkoers, dat als leerwerktraject voortijdige schoolverlaters en jongeren met een beperking opleidt.

Daarnaast wordt VTV Thuismaatjes gepresenteerd dat ‘maatje op maat’-activiteiten verzorgt voor mensen met een beperking. Afsluitend spreekt Koning Willem-Alexander met betrokkenen van Restaurant Parkoers, dat als leerwerktraject voortijdige schoolverlaters en jongeren met een beperking opleidt.

Vergroot afbeelding Meneer videobelt met Koning.
Beeld: ©Xtra
Koning Willem-Alexander spreekt tijdens een digitaal werkbezoek aan de Haagse stichting Xtra met schulddienstverleners van het Jongeren Informatie Punt.

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima spreken per telefoon, in videogesprekken en waar mogelijk tijdens werkbezoeken met betrokkenen over de gevolgen van de coronacrisis en de inzet van zovelen ter bestrijding van de pandemie.