22 juni Werkbezoek inhaalzorg UMC Utrecht

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie UMC Utrecht

Koningin Máxima brengt een werkbezoek aan het UMC Utrecht. Het bezoek staat in het teken van inhaalzorg. Dit zijn behandelingen die werden uitgesteld om voorrang te geven aan opnames van patiënten met COVID-19.

Vergroot afbeelding Koningin in gesprek met ziekenhuispatiënt.
Beeld: ©UMC Utrecht / Jeroen Werkhoven
Koningin Máxima spreekt met specialisten en andere betrokkenen over inhaalzorg in het UMC Utrecht.

Tijdens het werkbezoek wordt gesproken over de landelijke situatie en het kader Passende Inhaalzorg. Door de coronacrisis zijn behandelingen uitgesteld en hebben huisartsen 1,45 miljoen minder verwijzingen uitgeschreven in vergelijking met jaren voor de pandemie. Door het dalende aantal opnames van patiënten met COVID-19 zijn er mogelijkheden om deze uitgestelde zorg in te halen.

Vergroot afbeelding Koningin in gesprek met ziekenhuispatiënt
Beeld: ©UMC Utrecht / Jeroen Werkhoven
Koningin Máxima spreekt met een patiënt in het UMC Utrecht.

Koningin Máxima spreekt onder meer met specialisten, een IC-verpleegkundige en een patiënt over de impact van de opschaling in het UMC Utrecht. In het UMC Utrecht worden veel patiënten ingepland op basis van een prioritering. Hierbij wordt persoonsgericht gewerkt waarbij wordt gekeken naar welke patiënten als eerste zorg nodig hebben en naar het herstel van de zorgprofessionals.

Vergroot afbeelding Koningin in gesprek in ziekenhuis
Beeld: ©UMC Utrecht / Jeroen Werkhoven
Koningin Máxima laat zich informeren over medische behandelingen die werden uitgesteld om voorrang te geven aan opnames van patiënten met COVID-19.

Daarnaast bezoekt Koningin Máxima de verpleegkundige afdeling B4 Cardio-thoracale Chirurgie. Zij spreekt met mensen op de werkvloer over de uitvoering van het inhaalplan. Ook spreekt zij per videoverbinding met een longarts en diens patiënt. Dankzij een longfunctiemeter hoeft de patiënt niet meer naar het ziekenhuis voor controles. Deze toekomstgerichte zorg is een versnelling van de digitale transitie die in het UMC Utrecht is ingezet.