30 juni Gesprek met diplomaten en medewerkers van het ministerie van Buitenlandse Zaken over de impact van de coronacrisis

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Den Haag

De Koning videobelt met diplomaten en andere medewerkers van het ministerie van Buitenlandse Zaken over de impact van de coronacrisis op hun werkzaamheden voor Nederland wereldwijd. Er wordt onder meer gesproken over de gezondheid en het welzijn van medewerkers en hun gezinsleden tijdens de coronacrisis, de reisbeperkingen waar zij mee te maken kregen en de medische situatie in landen van plaatsing.

Vergroot afbeelding Koning voert videogesprek
Beeld: ©Ministerie van Buitenlandse Zaken
De Koning videobelt met diplomaten en andere medewerkers van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Corona heeft een zeer grote impact gehad op diplomaten en andere medewerkers van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Aan het begin van de crisis zetten zij zich dag en nacht in om Nederlanders die over de hele wereld gestrand waren, veilig terug naar huis te krijgen. Door deze inspanningen konden vele duizenden Nederlanders terugkeren naar Nederland.

Bij het gesprek, onder leiding van Paul Huijts, secretaris-generaal van het ministerie van Buitenlandse Zaken, waren medewerkers van de vertegenwoordigingen in Zimbabwe, Peru, India, Venezuela, Mali, Nieuw-Zeeland en Azerbeidzjan aanwezig. Nederland heeft ongeveer honderdvijftig diplomatieke vertegenwoordigingen over de hele wereld, waar in totaal ongeveer drieduizend medewerkers werkzaam zijn.

Vergroot afbeelding Koning Willem-Alexander en Paul Huijts, secretaris-generaal van het ministerie van Buitenlandse Zaken
Beeld: ©Ministerie van Buitenlandse Zaken
Koning Willem-Alexander en Paul Huijts, secretaris-generaal van het ministerie van Buitenlandse Zaken.