Prinses Laurentien opent Bibliotheek Neude in Utrecht

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Laurentien der Nederlanden opent vrijdagmiddag 13 maart Bibliotheek Neude in Utrecht.

Update: in verband met maatregelen van het kabinet om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is deze bijeenkomst geannuleerd.

Prinses Laurentien krijgt na de openingshandeling een rondleiding door de nieuwe bibliotheek, waarbij zij onder meer in gesprek gaat met de medewerkers en de gebruikers van de bibliotheek. De Prinses bezoekt tijdens de rondleiding onder andere één van de voorleesruimtes, het stadsstudiehuis en de theaterzaal.

Na afloop van het openingsprogramma gaat de nieuwe bibliotheek open voor publiek. De bibliotheek is gevestigd in het voormalige postkantoor aan de Neude. Bibliotheek Neude is 9.500 vierkante meter groot en beschikt naast bijna duizend boekenkasten over onder meer een film- en een theaterzaal, studieplekken, een verhaalatelier en een groot aantal voorleeshoeken en leesplekken.

Prinses Laurentien is erevoorzitter van de Vereniging van Openbare Bibliotheken.

RVD, nr. 23