Prinses Margriet heropent Maritiem Instituut Willem Barentsz op Terschelling

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden heropent donderdagmiddag 16 april Maritiem Instituut Willem Barentsz (MIWB) op Terschelling. Het instituut is onderdeel van NHL Stenden Hogeschool en werkt nauw samen met de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders (KVNR) en de maritieme sector aan het opleiden en trainen van maritieme officieren, hydrografen en scheepsontwerpers. Het MIWB bestaat sinds 1875. De locatie op Terschelling werd in 1966 geopend door Prinses Margriet.

Update: in verband met maatregelen van het kabinet om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is deze bijeenkomst geannuleerd.

Het MIWB zet bij het zeevaartonderwijs in op de doorontwikkeling van het maritieme beroep door middel van innovatie, onderzoek en samenwerking tussen onderwijs en het bedrijfsleven. Studenten leren in te spelen op ontwikkelingen zoals digitalisering en duurzaamheid in de zeevaart.

Tijdens de heropening staat duurzaamheid in de maritieme sector centraal. Prinses Margriet opent het nieuwe, duurzame gebouw en krijgt vervolgens een rondleiding door de school. Docenten en studenten vertellen over de ontwikkelingen in het zeevaartonderwijs en demonstreren de simulatoren die tijdens de lessen worden ingezet. Met reders en andere betrokken experts spreekt de Prinses over de toekomst en waarde van het zeevaartonderwijs voor het Nederlandse bedrijfsleven.

RVD, nr. 33