Prinses Beatrix aanwezig bij eeuwfeest Anglo-Netherlands Society

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden is dinsdag 17 maart aanwezig bij de receptie ter ere van het 100-jarig bestaan van de Anglo-Netherlands Society in Londen. De receptie vindt plaats in de State Apartments van Kensington Palace, oorspronkelijk gebouwd en bewoond door Koning Willem III, de Nederlandse stadhouder Willem III, en zijn vrouw Mary.

Update: in verband met maatregelen van het kabinet om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is deze bijeenkomst geannuleerd.

Tijdens de receptie, waarbij een groot aantal van de leden van de Anglo-Netherlands Society (ANS) aanwezig is, wordt stilgestaan bij de bilaterale relaties tussen Britten en Nederlanders. Prinses Beatrix spreekt met enkelen van hen. Ook ontmoet de Prinses vertegenwoordigers van de twee Britse universiteiten waar Dutch studies wordt onderwezen. De receptie wordt bijgewoond door de Hertog en Hertogin van Gloucester.

De Anglo-Netherlands Society is een vereniging die leden van Engelse en Nederlandse afkomst samenbrengt. De vereniging is opgericht in 1920 met als doelstelling het stimuleren en instandhouden van goede verhoudingen tussen Britten en Nederlanders. Zij doet dit door het bevorderen van de sociale, artistieke, literaire, educatieve en wetenschappelijke interesses in elkaars land. Daartoe organiseert de ANS regelmatig lezingen en bezoeken, waarbij naast het leren over de twee landen ook sociaal contact een rol speelt.

Bij het 60-jarig bestaan van de ANS in 1980 was Prinses Juliana aanwezig; ook Prinses Margiet heeft eerdere vieringen van de ANS bijgewoond.

RVD, nr. 39