Prinses Margriet opent voedselbos in Apenheul

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden opent donderdag 2 april een voedselbos in Apenheul in Apeldoorn.

Update: in verband met maatregelen van het kabinet om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is deze bijeenkomst geannuleerd.

Het voedselbos maakt deel uit van een nieuw gebied in het park. In het nieuwe gebied ontdekken bezoekers meerdere loslopende apensoorten en een ruim 50 meter lange insectenmuur. Dit insectenhotel vormt samen met wilde bloemen en fruitbomen een voedselbos voor de apen waarmee Apenheul ook de lokale biodiversiteit stimuleert. 

Prinses Margriet verricht de openingshandeling ter plekke en krijgt daarna van deskundigen van het park uitleg over diverse aspecten van het voedselbos en de apen. Voor het dierenpark zijn natuurbehoud, biodiversiteit en duurzame ontwikkeling belangrijke uitgangspunten. Apenheul werkt ook wereldwijd actief mee aan natuurbehoud via het Apenheul Natuurbehoudfonds (ANF) dat zich inzet voor de bescherming van de leefgebieden van verschillende apensoorten.

Prinses Margriet is beschermvrouwe van Stichting Apenheul Apeldoorn.

RVD, nr. 47