Koning bezoekt in Limburg ondernemers met contactberoepen

Zijne Majesteit de Koning heeft dinsdagmiddag 19 mei in Stein een werkbezoek gebracht aan ondernemers met contactberoepen. Het bezoek vond plaats in het kader van de uitbraak van het coronavirus (COVID-19).

De Koning bezocht in winkelcentrum Stein een kapper, opticien, nagelstudio en fysiotherapeut. De ondernemers hebben contactberoepen en zijn – na een periode van gedwongen sluiting - per 11 mei begonnen aan een herstart van hun bedrijf gedurende de coronacrisis. De Koning sprak met hen onder meer over de periode dat de onderneming gesloten was, de financiële gevolgen, onzekerheden over de toekomst en het omgaan met de nieuwe protocollen sinds de herstart. Zo werken mensen met een contactberoep op afspraak en moeten zij vooraf aan klanten vragen of ze geen coronaklachten hebben. Mondkapjes zijn niet verplicht, waar mogelijk moet wel 1,5 meter afstand worden gehouden.

Op 23 maart besloot de regering om ondernemers met contactberoepen voor de uiterlijke verzorging te sluiten en andere contactberoepen, zoals fysiotherapeuten, alleen te laten doorgaan op indicatie van een arts. Sinds 11 mei mogen deze beroepen, met inachtneming van de RIVM-maatregelen, weer uitgeoefend worden.

Door telefoongesprekken en zo mogelijk werkbezoeken informeren Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zich over de gevolgen van de corona-uitbraak en spreken zij hun steun en waardering uit voor de inzet van zovelen in de bestrijding van de pandemie. In afstemming met de betrokken organisaties worden maatregelen getroffen om de werkbezoeken te kunnen laten plaatsvinden.

RVD, nr. 84