Koningin Máxima bezoekt Voedselbank Delft

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft dinsdagmiddag 19 mei een werkbezoek gebracht aan het distributiecentrum van de Voedselbank Delft. Het bezoek vond plaats in het kader van de uitbraak van het coronavirus (COVID-19).

Koningin Máxima ging in gesprek met vrijwilligers van de voedselbank over het uitzoeken, inpakken en verdelen van de voedselpakketten en hoe dit met inachtneming van de coronamaatregelen door kan blijven gaan. Aansluitend sprak Koningin Máxima met bestuursleden van de Voedselbank Delft en wethouder Schrederhof van de gemeente Delft over de gevolgen van de coronacrisis voor de voedselhulp. In dit gesprek kwamen onder meer de verwachtingen voor de komende periode, het huidige aanbod van eten en drinken en de uitdagingen voor het logistieke proces en voor de uitgifte van voedsel aan bod.

De Stichting Voedselbank Delft wil een bijdrage leveren aan de bestrijding van armoede door wekelijks voedselpakketten uit te delen aan mensen die (tijdelijk) in financiële nood zitten. De producten kunnen in de reguliere handel veelal niet meer worden verkocht en dit voorkomt het weggooien van goed bruikbaar voedsel. Het klantenbestand van de voedselbank is door de coronacrisis gegroeid en veel oudere vrijwilligers moeten thuisblijven omdat ze extra kwetsbaar zijn voor het coronavirus. Bij het distributiecentrum en bij de uitdeelpunten zijn maatregelen genomen om de verspreiding van het virus tegen te gaan.  

Door telefoongesprekken en zo mogelijk werkbezoeken informeren Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zich over de gevolgen van de corona-uitbraak en spreken zij hun steun en waardering uit voor de inzet van zovelen in de bestrijding van de pandemie. In afstemming met de betrokken organisaties worden maatregelen getroffen om de werkbezoeken te kunnen laten plaatsvinden.

RVD, nr. 82