Koning in gesprek over medische zorg op Aruba en Sint Maarten tijdens coronacrisis

Zijne Majesteit de Koning heeft op woensdag 14 oktober via online videogesprekken gesproken met medewerkers van organisaties die zich in het Caribisch deel van het Koninkrijk bezighouden met de medische zorg rondom de corona-uitbraak.

De Koning sprak onder meer met de voorzitter van de Huisartsenvereniging van Aruba (HAVA) over de actuele situatie rondom het coronavirus en de manier waarop de huisartsen omgaan met de crisissituatie.

Hij sprak ook met medewerkers van het ziekenhuis, de laboratoriumdienst en het betrokken ministerie op Sint Maarten over de gevolgen van de corona-uitbraak daar en de impact van de crisis op hun werk. Op 29 oktober zal de Koning in ditzelfde kader een videogesprek hebben met de medische sector op Curaçao.

Door middel van telefoon- en online gesprekken en waar mogelijk werkbezoeken informeren Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zich over de gevolgen van de corona-uitbraak en spreken zij hun steun en waardering uit voor de inzet van zovelen in de bestrijding van de pandemie.

RVD, nr. 197