Koning brengt digitaal werkbezoek aan woonzorglocatie Lindendael van Omring in Hoorn

Zijne Majesteit de Koning brengt donderdagmiddag 28 januari een digitaal werkbezoek aan woonzorglocatie Lindendael, onderdeel van zorgorganisatie Omring in Noord-Holland. Het bezoek staat in het teken van de impact van de tweede golf van de coronapandemie op de bewoners, medewerkers en vrijwilligers van Omring en Lindendael.

De Koning bezocht woonzorglocatie Lindendael ook in april 2020. Toen sprak hij met dezelfde verpleegkundigen, verzorgenden, artsen en leden van het team dat zich bezighoudt met de coronacrisis.  

Het werkbezoek start met een gesprek met de leden van het Omring-crisisteam. In dit videogesprek komen onder meer de coronamaatregelen voor bewoners en medewerkers, de beperkingen voor bezoek en de huidige stand van zaken bij Omring aan bod.

Vervolgens spreekt de Koning met de locatiemanager en medewerkers van Lindendael over de gevolgen van het coronavirus voor de woonzorglocatie, de overeenkomsten en verschillen tussen de eerste golf en de huidige situatie en over de verwachtingen voor het vaccineren tegen het coronavirus. Op 28 januari start de vaccinatie van cliënten van Lindendael.

Met wijkverpleegkundigen en verzorgenden gaat Koning Willem-Alexander in gesprek over de impact van alle maatregelen op de thuiszorgteams, over de zorg voor mensen met dementie en over de inzet van e-health en zorg op afstand.

Het werkbezoek wordt afgesloten met een gesprek over de COVID-19 afdeling van Omring in het Dijklander ziekenhuis in Hoorn. Deze afdeling werd voor de uitbraak van het coronavirus gebruikt als herstelafdeling en is nu speciaal ingericht voor mensen met corona die ontslagen zijn uit het ziekenhuis of niet in het ziekenhuis hoeven te worden opgenomen.

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima spreken per telefoon, in videogesprekken en waar mogelijk tijdens werkbezoeken met betrokkenen over de gevolgen van de coronacrisis en de inzet van zovelen ter bestrijding van de pandemie.

RVD, nr. 24