14 januari Nieuwjaarsontvangsten

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum -
  • Locatie Koninklijk Paleis Amsterdam

“Ieder jaar verwelkomen wij vertegenwoordigers van een sector die belangrijk is voor Nederland, en dit jaar zijn dat mensen die werken in en voor het openbaar vervoer. (…) U zorgt ervoor dat Nederland in beweging kan blijven. En dat op een manier die vriendelijk is voor milieu en klimaat.” - WA

Koning Willem-Alexander houdt tijdens de Nieuwjaarsontvangst een toespraak.

Voor de ontvangst zijn enkele honderden gasten uit politiek en openbaar bestuur en uit diverse sectoren van de Nederlandse samenleving aanwezig. Daarnaast zijn dit jaar specifiek vertegenwoordigers uit het openbaar vervoer uitgenodigd.

Morgen ontvangt het Koninklijk Paar de leden van het corps diplomatique en internationale organisaties. Prinses Beatrix, Prinses Margriet en prof. mr. Pieter van Vollenhoven zijn ook bij de ontvangsten aanwezig.

Beeld: ©ANP / Robin Utrecht
Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima komen aan bij het Koninklijk Paleis Amsterdam, waar zij de traditionele nieuwjaarsontvangst houden voor Nederlandse genodigden.