15 januari Start viering 100 jaar welpen van Scouting Nederland

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata
Noordwijkerhout

Koningin Máxima helpt de welpen van Scouting Nederland met het bakken en versieren van cupcakes. Het bezoek in Noordwijkerhout staat in het teken van de viering van 100 jaar welpen. Welpen zijn bij Scouting de kinderen tussen zeven en elf jaar. De kinderen vertellen over hun ervaringen bij Scouting en over de activiteiten in het jubileumjaar waarnaar zij het meest uitkijken.

©RVD
Koningin Máxima is beschermvrouwe van Scouting Nederland.

Daarnaast gaat Koningin Máxima in gesprek met het projectteam van het jubileumjaar. Er wordt gesproken over de feestelijkheden die in 2020 gepland staan. Ook wordt stilgestaan bij de grote rol van vrijwilligers bij de Scouting. Koningin Máxima is beschermvrouwe van Scouting Nederland.

©RVD
Onder het motto ‘Tijd voor taart’ bakken de welpen taart of cupcakes die zij later aanbieden aan de burgemeester of wethouders van hun gemeente.