21 januari Bezoek burgerinitiatieven gemeente Peel en Maas

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata
Peel en Maas

Koning Willem-Alexander bezoekt de Gemeente Peel en Maas. Het bezoek staat in het teken van verschillende burgerinitiatieven, die kenmerkend zijn voor de samenwerking tussen inwoners en gemeente.

In Baarlo brengt de Koning een bezoek aan De Engelbewaarder. Dit centrum is één van de tien lokale ‘dorpsontmoetingen’ binnen de gemeente. Het centrum drijft op vrijwilligers en er zijn activiteiten zoals dagbesteding voor ouderen en voorleesdagen.

Vervolgens bezoekt de Koning Kasteel De Keverberg in Kessel, dat bijna vijf jaar geleden na een grote restauratie en herbouw werd heropend. Het project werd gerealiseerd door brede maatschappelijke steun en inzet.

Nederland kent steeds meer collectieve burgerinitiatieven en coöperaties, opgezet voor en door bewoners. In een serie werkbezoeken schenkt de Koning aandacht aan dergelijke initiatieven.

©ANP
De Koning brengt een bezoek aan De Engelbewaarder in Baarlo. Dit multifunctioneel centrum is één van de tien lokale ‘dorpsontmoetingen’ binnen de gemeente Peel en Maas.
©ANP
Koning Willem-Alexander bezoekt Kasteel De Keverberg in Kessel, dat bijna vijf jaar geleden na een grote restauratie werd heropend.