13 februari Werkbezoek met staatssecretaris Keijzer bij detailhandel Beverwijk

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Beverwijk

Koning Willem-Alexander brengt samen met staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat (EZK) in Beverwijk een werkbezoek in het kader van de detailhandel in binnensteden.

De detailhandel staat – vooral in middelgrote steden – voor de grote uitdaging om aantrekkelijk te blijven voor consumenten die vaker online winkelen of naar een grote stad gaan om te winkelen. Net als veel andere Nederlandse binnensteden kampte Beverwijk met aanzienlijke leegstand in het stadshart. Om dit te veranderen heeft de gemeente in 2015 een visie voor het centrum ontwikkeld. Het centrum is anders ingericht, winkels zijn dichter bij elkaar geplaatst en een marketingstrategie is ontwikkeld. Inmiddels is de leegstand meer dan gehalveerd en zijn er dertig nieuwe winkels geopend. De aanpak van Beverwijk kan een inspiratie zijn voor andere Nederlandse steden die te maken hebben met leegstand in het stadscentrum.

De Koning en de staatssecretaris bezoeken drie lokale ondernemers met ieder een eigen strategie: kookwinkel Tegel, Patisserie Leek, en Reindersfood Fashion. Ook spreken ze met diverse betrokkenen.

Het bezoek met staatssecretaris Keijzer is het achttiende in een reeks van bezoeken van de Koning met ministers en staatssecretarissen. De Koning krijgt bij dergelijke werkbezoeken te zien hoe een belangrijk onderdeel van het beleid van de bewindspersoon uitpakt in de praktijk en gaat daarbij in gesprek met betrokkenen.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Ministerie van EZK
Koning Willem-Alexander en staatssecretaris Mona Keijzer spreken in de Beverwijkse binnenstad met ondernemers over hun bedrijfskeuzes, technologische ontwikkelingen en de verbinding van offline en online.