21 april Bezoek aan UWV

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata
Amsterdam

Koning Willem-Alexander brengt - in het kader van de uitbraak van het coronavirus (COVID-19) - een werkbezoek aan UWV.

Beeld: ©Rotapool / Wesley de Wit
De Koning spreekt met medewerkers van UWV over het uitvoeringsproces voor de NOW en met medewerkers van het Klant Contact Centrum.

UWV draagt zorg voor de uitvoering van de werknemersverzekeringen. Vanwege de uitbraak van het coronavirus is er een nieuwe regeling van kracht voor werkgevers: de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). De regeling is bedoeld om werkgevers die te maken hebben met omzetverlies tegemoet te komen in de loonkosten. De Koning spreekt met medewerkers van UWV over het uitvoeringsproces voor de NOW en met medewerkers van het Klant Contact Centrum. Zij beantwoorden dagelijks honderden (telefonische) vragen van werkgevers.

Beeld: ©Rotapool / Wesley de Wit
De Koning spreekt met medewerkers van UWV over het uitvoeringsproces voor de NOW en met medewerkers van het Klant Contact Centrum.

Door telefoongesprekken en zo mogelijk werkbezoeken informeren Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zich over de gevolgen van de corona-uitbraak en spreken zij hun steun en waardering uit voor de inzet van zovelen in de bestrijding van de pandemie. In afstemming met de betrokken organisaties worden maatregelen getroffen om de werkbezoeken te kunnen laten plaatsvinden.

Beeld: ©UWV / Maarten de Groot
De Koning spreekt met medewerkers van UWV over het uitvoeringsproces voor de NOW en met medewerkers van het Klant Contact Centrum.