08 september Werkbezoek mantelzorgers

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata
Zwijndrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Ridderkerk

Koningin Máxima bezoekt een aantal mantelzorgers en hun naasten in Zwijndrecht, Hendrik Ido Ambacht en Ridderkerk. Het bezoek staat in het teken van de impact van de coronamaatregelen op mantelzorgers, de naasten voor wie zij zorgen en mantelzorgondersteuners.

Koningin Máxima brengt werkbezoek aan mantelzorgers
Beeld: ©Rotapool / Mischa Schoemaker
Koningin Máxima spreekt met cliënten bij hen thuis.

In Zwijndrecht en Hendrik Ido Ambacht spreekt Koningin Máxima met cliënten bij hen thuis. Ook spreekt zij hun mantelzorgers en de zorgverleners die mantelzorgondersteuning bieden. Koningin Máxima helpt bij de activiteiten van de mantelzorgers en de ondersteuners, zoals het voorlezen van de krant en samen koffie drinken.

Koningin Máxima leest de krant voor tijdens werkbezoek aan mantelzorgers
Beeld: ©Rotapool / Mischa Schoemaker
Koningin Máxima helpt bij de activiteiten van de mantelzorgers en de ondersteuners, zoals het voorlezen van de krant en samen koffie drinken.

Aansluitend spreekt Koningin Máxima in Ridderkerk met een aantal mantelzorgers, familieleden en mantelzorgondersteuners van de organisatie ZorgMies Nederland over de ondersteuning die wordt geboden, wat de vervangende mantelzorg voor hen betekent en hoe de zorg tijdens de coronacrisis is ingericht.

In gesprekken en door werkbezoeken informeren Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zich over de gevolgen van de coronapandemie en de inzet van maatregelen ter bestrijding van het coronavirus. De werkbezoeken vinden plaats met inachtneming van de geldende richtlijnen.